Karta över besökmål, restauranger, butiker och aktiviteter på Ven

Innehåll på sidan: Konst & Kultur | Restauranger | Butiker & Nöje

Konst & Kultur på Ven

 • Anis Galleri

  Visa på karta

  Anis Galleri

  I Anis galleri kan man köpa unikt glas tillverkat och bränt i galleriets egna ugn. Här finns även måleri i akvarell och akryl, gjort i olika tekniker. Konstkort med venmotiv.
 • Cassiopeia Trädgårdsgalleri

  Visa på karta

  Cassiopeia Trädgårdsgalleri

  Trädgårdsgalleri med sköna ting till glädje och nytta. Keramik från Ven i ett gammalt växthus som doftar av både fikon och tjärsnöre. Beläget på Landsvägen invid mataffären.
 • Visa på karta

  Konstnärsgården Marielund

  Välkommen till konstnären Céleste och hennes gård Marielund på Ven. Gammal bondgård som numera inhyser ett större konstgalleri. Här ställer Céleste ut sin konst. Trädgård med skulpturpark, kaffestuga, målerikurser och rum för resande.
 • Visa på karta

  Malin Ljung

  Guldsmeden och konstnären Malin Ljung har sin butik och verkstad på Ven där hon också hittar inspiration för sina smycken. Centralt mitt i Tuna By.
 • Nämndemansgården

  Visa på karta

  Nämndemansgården

  Nämndemansgården eller Karhojagården som den tidigare kallades har anor från sent 1700-tal. Gården har vårdats och utvecklats under fem generationer och var bebodd fram till 1991. Gården är idag hembygdsmuseum som drivs av Hvens hembygdsförening. Under sommaren har gården temautställningar om Vens historia. Kaffe, saft och bullar finns för billig peng.
 • Ninna Mandin Silver

  Visa på karta

  Ninna Mandin Silver

  Ninna Mandin är silversmed och designer med ateljé och butik på Ven. Uttrycket i Ninnas smycken är lekfullt och organiskt, ofta med oväntade former och symboler. Smyckena är tillverkade i 925 silver. Ninna Mandin Silver finns i det vita huset med gröna fönster i Bäckviken, precis intill färjeläget!
 • S:t Ibbs kyrka

  Visa på karta

  S:t Ibbs kyrka

  Landets vackrast belägna kyrka? När man står på backafallen vid kyrkomuren tänker man i alla fall att det är så. Sankt Ibb:s gamla kyrka från 1200-talet ligger fantastiskt vackert högst upp ovanför Kyrkbacken med en vidunderlig utsikt över sundet. Denna kyrka är den enda av Vens två kyrkor som är i bruk. I kyrkan finns bl.a. Tycho Brahes kyrkbänk och en altartavla målad av Tycho Brahes hovmålare, Tobias Gemperlin. Se även Få svindel vid Sankt Ibbs kyrka
 • Tunaboden & Hvens Vävstuga

  Visa på karta

  Tunaboden & Hvens Vävstuga

  Tunaboden är en levande verkstad där Karen Alm antingen tillverkar Malvalampetter eller sitter och syr. Här finns olika textila hantverk, trasmattor, väskor, förkläde och Malvalampetter till försäljning.
 • Tycho Brahe-museet

  Visa på karta

  Tycho Brahe-museet

  Ett fantastiskt museeum och trädgård om en av vetenskapshistoriens giganter, den skånsk/danske Venbon och astronomen Tycho Brahe. Inrymd i Allholgenakyrkan mitt på ön. Foto: Tycho Brahe-museet, Ven.
 • Vens Kulturhus

  Visa på karta

  Vens Kulturhus

  Hvens Kulturförenings egna kulturhus i Frälsningsarméns gamla byggnad från 1891. Utställningar, föredrag, musikarrangemang och andra aktiviteter vår till sommar. Samlingsutställning under Vens Konstrunda. I Tuna By invid svängen mot Kyrkbacken.

Restauranger på Ven

 • Bread on Wine

  Visa på karta

  Bread on Wine

  Bageri, cafe, tapasrestaurang och vinbar på ett fantastiskt läge vid Kyrkbackens hamn. Här står råvarorna i centrum genom ekologiska metoder och egna odlingar.
 • Café Tycho Brahe

  Visa på karta

  Café Tycho Brahe

  Lunch och fika i kulturhistorisk miljö på Tycho Brahe-minnena. Här serveras matiga pajer med sallad, pastasallader, soppor, varmrökt lax och smaskiga smörgåsar och baguetter. Barnen äter från menyn till halva priset.
 • Hvens Glassfabrik

  Visa på karta

  Hvens Glassfabrik

  I kiosken i Bäckviken, det första som möter en när man går av båten, serveras Ventillverkad glass från den lilla fabriken 200m bort. All glass är gjord på ekologisk grädde. Börja och avsluta ditt besök på Ven med en glasstrut i handen!
 • Kiosken i Kyrkbacken

  Visa på karta

  Kiosken i Kyrkbacken

  Kiosken som till synes verkar ha precis allt. Glass, godis, mat, livsmedel, souvenirer, cykeluthyrning m.m. En riktig institution på Ven som kan livnära dig en hel dag nere i Kyrkbacken.
 • Pumpans Café & Restaurang

  Visa på karta

  Pumpans Café & Restaurang

  Vegetarisk mat av ekologiska råvaror, kaffe från eget rosteri och gudomligt god äppeljuice. Bröd och bakverk bakas på mjöl från egen stenkvarn. Mitt på Ven under Tunagårdens lummiga träd.
 • Visa på karta

  Restaurang Ella

  Nyfångad fisk och skaldjur och andra ekologiska eller KRAV-odlade råvaror kombinerat med ett fantastiskt läge och de bästa vinerna. Upptagen i White Guide.
 • Visa på karta

  Rökeriet Kyrkbacken

  Nyfångad och nyrökt fisk från eget rökeri med servering direkt invid hamnkajen. Bröd, sallader, fullständiga rättigheter.
 • Spirit of Hven Backafallsbyn

  Visa på karta

  Spirit of Hven Backafallsbyn

  Högklassig restaurang och whiskybar med eget destilleri. Flertal olika kombinationserbjudanden med mat och boende i 4-stjärniga hotellenheter.
 • Visa på karta

  Strandkrogen

  På Strandkrogen serveras enkel, ärlig och vällagad mat, med ett par säkra klassiker och rullande meny med tematisk utgångspunkt i öns och regionens lantliga årstidsinspiration. Vackert beläget alldeles vid havet på Vens campingplats Camp Ven.
 • Turistgården – House of Ven

  Visa på karta

  Turistgården – House of Ven

  Vens äldsta värdshus beläget mitt på ön. Restaurang, hotell och pensionat. Här tolkar kockarna de skandinaviska klassikerna med ett modernt och uppdaterat uttryck. Härlig miljö och en fantastiskt trevlig uteservering.

Butiker & Nöje på Ven

 • Alpackaboden

  Visa på karta

  Alpackaboden

  Alpackor – dessa märkliga djur finns också på Ven. Här erbjuds trekking med de lugna och godmodiga djuren. I Alpackaboden ovanför Bäckviken hittar du av de mjukaste garner man kan tänka sig, och såklart stickat och virkat och lite annat hantverk.
 • Visa på karta

  Handlarn Sankt Ibb

  Vens enda livsmedelsaffär och lanthandel, vanligtvis bara kallad ”affären”. Alltid Ven trogen och öppet året om. System-, apoteks- och spelombud.
 • Paviljong 1916

  Visa på karta

  Paviljong 1916

  Butik för själ och hjärta! Här hittar du kläder, läckra accessoarer, presenter till gammal och ung, pelargoner och andra blommor för din sommarträdgård. En liten härlig butik invid färjeläget i Bäckviken.

Vår poster Strandfynd 50x70cm är en del av vår berättelse om Ven

Beställ Strandfynd

Följ Upplev Ven på Instagram