Ta sig hit och runt


Ven ligger mitt i Öresund mellan Danmark och Sverige med nära kommunikationer till Helsingborg, Landskrona, Lund, Malmö, Köpenhamn och Kastrup. Det är lätt att ta sig till Ven, och det är lätt att ta sig runt på Ven!

Ven - båten till Ven Ven - segla till Ven

Transporter till Ven

Från Landskrona

Det kommunala rederiet Ventrafiken kör färjetrafik mellan Landskrona Skeppsbron – Ven Bäckviken. Överfärden tar ca 30 minuter och bjuder på en fantastiskt härlig upplevelse till havs med utsikt mot Ven och den skånska kusten. Färjorna går ca varannan timme från båda hållen med extrainsatta turer under högsäsong.

Från Råå, Helsingborg

Från Råå åker man sommartid med Rååbåtarna som från och med maj månad går med flera turer om dagen. Turlistan kan ändras vid dålig väderlek och förbokning rekommenderas för att garanterat få plats.

Från Helsingborg

Hartfordrederiet kör under högsommaren fem turer om dagen med sin snabbgående trimaran M/S Vike. Överfarten tar cirka 35-40 minuter. Läs mer på deras hemsida Helsingborg-Ven.

Från Köpenhamn och Helsingör

Sundsbussarna seglar från Köpenhamn och Helsingör via Helsingborg mellan 7 maj till 18 september. Läs mer på Sundsbusserne.dk .

Eller med egen båt

Självklart kan man segla själv till Ven. Ön har tre småbåtshamnar med gästplatser. Under högsommar är det dock inte alltid helt lätt att få plats. Läs mer om hamnarna på deras egna hemsidor – Bäckvikens hamn, Norreborgs hamn, och Kyrkbackens hamn.

Ven - cykla på Ven Ven - Venbussen

Att färdas på Ven

Det är härligt att cykla på Ven

På Vens Cykeluthyrning ovanför backen vid färjeläget hyr man de klassiska gula cyklarna som kännetecknar Ven på somrarna.

Venbussen

Venbussen kör linjetrafik på ön och tidtabellen är anpassad efter färjan. Skånetrafikens biljetter gäller på bussen. Du behöver köpa biljett i förväg om du ska åka buss på Ven. Det gör du enklast i vår app. Eftersom täckningen ibland är dålig är det bra att köpa biljetten i förväg. Läs mer på Skånetrafikens hemsida.

VenTaxi

VenTaxin kör på beställning, precis som en vanlig taxi. Förboka gärna i god tid innan, tel. +46 72 57 26013.

Elbil/golfbil

Elbil, miljöbil, golfbil… ja, vad det nu heter. Faktum är att golfbil är ett optimalt transportmedel på Ven. Lagom format, tyst och miljövänligt. Men någon leksak är det inte – kör försiktigt och alltid nykter. Finns att hyra hos Burkvist Marin.

Traktorsläp

Att åka traktorsläp har man gjort på Ven i flera hundra år och detta kan bokas från Allt om Ven.

Häst och vagn

Ivans Wagontrail erbjuder häst och vagn och turridning med sina ardennerhästar.

Vår poster Strandfynd 50x70cm är en del av vår berättelse om Ven

Beställ Strandfynd