Karta över boende på Ven

Boende, hotell, pensionat, B&B och stugor på Ven

 • Prästgården

  Visa på karta

  Prästgården

  Den gamla prästgården är nyrenoverad i gammal smakfull stil. Nu fullt utrustad för konferensen, team-buildning, lägerverksamhet men också för privata evenemang.
 • Visa på karta

  Villa Tuna

  Villa Tuna – ett underbart hus med gamla anor. Villan disponerar du helt själv. Planlösning perfekt för lite större sällskap. Många människor rör sig på vägen utanför Villa Tuna och stannar till ibland – men innergården är lummig och lugn.
 • Vens Vandrarhem

  Visa på karta

  Vens Vandrarhem

  ”Sveriges vackraste belägna vandrarhem” med deras egna ord. Alldeles invid vattnet i Bäckviken. 13 rum, med totalt 47 bäddar fördelade på enkelrum, dubbelrum och flerbäddsrum.
 • Spirit of Hven Backafallsbyn

  Visa på karta

  Spirit of Hven Backafallsbyn

  Spirit of Hven Backafallsbyn erbjuder 4-stjärnig hotellstandard. Enheterna är 42 kvm och är utrustade med enkelsäng alt. dubbelsäng, separat allrum med kabel-tv, minibar & vattenkokare, egen uteplats under tak.
 • Visa på karta

  Semsterhemmets Stuga

  Semesterhemmet Stuga ligger precis ovanför Norreborgs strand och hamn, på krönet av Vens norra backafall. Stugan hyrs helst ut veckovis under högsäsong, men även enstaka nätter går att boka.
 • Visa på karta

  Nova Harmonia

  Rogivande boende i lantlig miljö. Boendet är inrymd i ett före detta stall/loge från förra sekelskiftet och är omsorgsfullt restaurerad.
 • Malvagården

  Visa på karta

  Malvagården

  Malvagården är ett litet, personligt Bed & Pentry mitt på Ven inbäddat i en lummig omgivning med utsikt över böljande fält, Sankt Ibbs gamla kyrka och solnedgången och havet i väster. Fräscha dubbelrum med dusch och toalett i korridoren.

Evenemangskalender

Vill du lägga in ett evenemang? Klicka här

  Midsommarfirande

  21 juni

  Traditionellt Midsommarfirande på Vens hembygdsgård. Mer information kommer.

 • juni
  Midsommarfirande
  21 juni Nämndemansgården
 • Hvendagar – Gesualdo & Friends – Ensemble Hven

  25 juni

  Konserten börjar kl 18. Fri entré. Ensemble Hven består denna konsert av åtta sångare och en orgelcontinuo. Programmet är baserat på italiensk renässans och tidig barock, med både madrigaler och motetter av Gesualdo, Domenico Scarlatti, Monteverdi och Cavalli. Venedig och Neapel är centrum för detta program med sina musikskolor. Samma historiska tid, samma land men olika städer och mycket annorlunda musik vilket visar hur unikt och varierat Italien är.

  Extern länk med mer info

 • juni
  Hvendagar – Gesualdo & Friends – Ensemble Hven
  25 juni Prästgården Ven
 • Hvendagar – Christian IV:s hov – tenor och luta

  27 juni

  Konserten börjar kl 18.00. Fri entré. Johan Linderoth, tenor och Dohyo Sol, luta framför hovmusik från Christian IV. Det är i huvudsak korta kompositioner, sekulär musik som brukade spelas under fester, eftermiddagsmöten eller andra offentliga tillfällen. Trots en återhållsam klang kan texten innehålla retoriska figurer som ger ett djup och dramatiskt tonspråk.

  Extern länk med mer info

 • juni
  Hvendagar – Christian IV:s hov – tenor och luta
  27 juni Prästgården Ven
 • Hvendagar – Borrowed, not stolen – Woodpeckers blockflöjtskvartett

  2 juli

  Konserten börjar kl 18. Fri entré. Trots blockflöjtens popularitet under högbarocken finns det överraskande få originalverk för blockflöjtsensembler. Att presentera ett program från den här perioden för fyra blockflöjter ger utmaningar, men ger också mycket frihet. Vi kan låna några av våra favoritverk, i hopp om att spelarna på de avsedda instrumenten inte blir förorättade!

  Extern länk med mer info

 • juli
  Hvendagar – Borrowed, not stolen – Woodpeckers blockflöjtskvartett
  2 juli Prästgården Ven
 • Musik i sommarkväll med Molly Apel

  3 juli

  Kl. 18:30 Molly Apel är sångerska och låtskrivare född och uppvuxen i Landskrona. Egenskrivet material blandas med särskilt utvalda covers och framförs på gitarr eller ukulele, på engelska eller skånska. Texten och en närhet till lyssnaren är det som står i fokus och denna kväll bjuds det på en musikalisk studie i självreflektion. Fri entré

  Extern länk med mer info

 • juli
  Musik i sommarkväll med Molly Apel
  3 juli S:t Ibbs kyrka
 • Musik i sommarkväll – Månen, vattnet och musiken

  10 juli

  Kl. 18:30. Kristin Freidlitz är en klassisk violinist utbildad i Göteborg. Till vardags spelar hon i Laia arkestra, en innovativ orientalisk jazzensemble och jobbar även som instrumentallärare. Kvällens konsert blandar musik från olika genrer allt kretsande kring hur månen och naturen avspeglas i klingande form. Fri entré

  Extern länk med mer info

 • juli
  Musik i sommarkväll – Månen, vattnet och musiken
  10 juli S:t Ibbs kyrka
 • Venfestivalen

  13 juli

  Venfestivalen är en musikfestival på Ven 13:e juli – är gratis för besökare och arrangerad ac Ökända Kulturförening i samarbete med Studieförbundet Sensus och med stöd från Leader, Svensk Live, Region Skåne och Landskrona Stad. Uppträder gör: Boys Like Me Sole & Vincent Ossler Ellen Benediktson John Död Fria Radikaler Konstutställning av barnen från Uranienborg skolan på Ven. Workshop med marin biolog från Leader projektet om Öresunds unika marina liv och fiskeri.

  Extern länk med mer info

 • juli
  Venfestivalen
  13 juli Bäckviken
 • Musik i sommarkväll – Trygg kan jag vandra

  17 juli

  Kl. 18:30. Musik från barock till nutid med utgångspunkt i psaltarpsalm 23 om den gode herden. Tina Bergholm, sopran och Fredrik Albertsson, orgel och piano. Fri entré.

  Extern länk med mer info

 • juli
  Musik i sommarkväll – Trygg kan jag vandra
  17 juli S:t Ibbs kyrka

Vår poster Strandfynd 50x70cm är en del av vår berättelse om Ven

Beställ Strandfynd

Följ @the.island.of.ven på Instagram