HemUpplevelserFånga krabborna i Norreborg

Att fånga och fiska krabbor hör verkligen barndomens soliga somrar till. Detta håller också krabborna längs Vens kuster med om.

Att fiska krabbor är en stilla sport fylld av upptäckarglädje och tillfredsställelse. Nästan alla kan göra det, och på sandbottnarna längs Vens kuster finns det krabbor överallt. Just Norreborg är en bra plats för detta enkla nöje. Här finns pir och stenblock som är perfekta just för krabbfiske. Men annars går det såklart bra lite var som helst (förutom på torra land!).

Hur gör man då? Ja, det är jätteenkelt. Medhavd utrustning, en klädnypa i ett snöre, en håv eller en liten pilk kan man ha, men det är absolut ingen nödvändighet. Ett fantastiskt knep (och dessutom helt klimatneutralt) är annars att ta ett långt friskt sjögräs, knäcka en mussla, och knyta fast musslan i gräset. Sen sänker ni musslan i någon trevlig göl mellan stenblocken. Testa själva – det funkar!

De små krabborna i sig är såklart inte farliga, men att vara ute på pirar och hala stenblock är inget små barn ska göra själva. Bra då att krabbfiske är en upplevelse även för vuxna barn.

Lägg till upplevelse på Min Venkarta

Följ the.island.of.ven på Instagram