HemUpplevelserTa en dag på playan!

Sol, bad och strandhäng gör sig oerhört bra på Ven. Ön är omgärdad av stränder i olika former och färger. Men för en dag på playan är det nog en stor, fin sandstrand som passar bäst.

Är man på Ven för att hänga på playan är det bra att veta att Vens stränder kan se lite olika ut, både i längd, bredd och markförhållanden. Stränderna på ön är äkta och ibland vild natur. De är helt enkelt lite äventyrliga. Men för soldyrkaren som söker mjuk sand och bekvämligheter finns flera alternativ!

Badstränder på Ven

 • Kyrkbacken

  I Kyrkbacken på andra sidan ön, om ni anländer till Bäckviken, breder två långa sandstränder ut sig, vilket gör det till ett populärt tillhåll under sommaren. Här är dock plats för alla, och är det så att ni vill ligga lite avsides behöver ni bara offra den omedelbara närheten till kiosk, restauranger och toaletter som också finns här. Kyrkbackens kiosk har för övrigt nästan allt man kan tänka sig – här behöver ni då inte ligga hungriga. Och det säger sig självt att kiosk och toaletter, kombinerat med det långgrunda vattnet, är tre bra ting om man är barn eller förälder.

 • Norreborg

  Det är inte illa att ligga två på en lista, många väljer just det alternativet. Stranden i Norreborg är mindre än den i Kyrkbacken, och nuförtiden råder tyvärr helt avsaknad av kiosk här, men annars är detta också en ypperlig plats för sol och bad. Man kan nog säga att Norreborg är något lite mysigare än Kyrkbacken. Det är inte långgrunt här, och dessutom finns det en brygga, vilket många föredrar.

 • Stranden i Norreborg

  Norra delen av stranden i Norreborg, en ljus sommarkväll på Ven

 • Bäckviken

  Invid hamnläget i Bäckviken finns också en fin strand som många missar. Bäckviken är ofta det första och sista stoppen på utflykten till Ven, så har man helt enkelt missat att bada under dagen får man en extrachans här. Har man sedan en stund över innan färjan har man möjligheten att ta en liten After Beach på Agnes Tapas ett stenkast bort.

 • Och så finns det resten av ön…

  Dessa tre stränder ovan är Vens officiella badstränder som sköts om av kommunen och öns befolkning. Men Ven är ett äventyr att upptäcka och uppleva. Alla kustremsor är tillgängliga på ett eller annat sätt, och det är samma blåa vatten överallt. Varsågoda!

Följ the.island.of.ven på Instagram