HemUpplevelserTa en lekstund i Tunaparken

Lekplatsen i Tunaparken, eller ”gröningen” som den kallas lokalt, är egentligen inte mer en än vanlig lekplats. Men kanske är det precis just det ni behöver.

Tunaparken ligger i Tuna by i hjärtat av Ven. Här låg tidigare en kringbygd prästgård från 1700-talet vilket har gett namnet ”prästasvängen” till svängen mot Kyrkbacken som går här. Prästgården revs på 50-talet, med den gamla och vackra linden som utgjorde gårdens vårdträd står kvar och nu ståtar över denna park.

Tunaparken har länge varit en samlingsplats för öborna, under många år hölls öns midsommarfiranden här, men särskilt barn uppskattar såklart den lekplats som finns här. Lekplatser är nämligen annars inte så vanliga på ön. Men den här parken är också ett bra ställe att ta en välbehövlig paus under utflykten och många stannar här för att picknicka. Annars ligger Tuna Krog och Vens Kulturhus bara ett stenkast bort.

Förresten, missa inte att hälsa på katten som bor här i grannskapet. Han kanske ser lite gammal och butter ut, men han älskar människor och i synnerhet barn, och brukar alltid komma fram för att prata lite såsom katter gör.

När ni är färdiga här och barnen har sprungit av sig är det kanske dags för er att ta er mot Kyrkbacken. Då är det bara att följa landsvägen. Barnen kommer få många fler chanser till lek. Ven är en ö fylld med äventyr!

Lägg till upplevelse på Min Venkarta

Följ the.island.of.ven på Instagram