Karta över restauranger på Ven

Du kan också se bilder och beskrivningar på alla restauranger under kartan.

Restauranger, caféer och kiosker på Ven

 • Spirit of Hven Backafallsbyn

  Visa på karta

  Spirit of Hven Backafallsbyn

  Högklassig restaurang och whiskybar med eget destilleri. Flertal olika kombinationserbjudanden med mat och boende i 4-stjärniga hotellenheter.
 • Visa på karta

  Strandkrogen

  På Strandkrogen serveras enkel, ärlig och vällagad mat, med ett par säkra klassiker och rullande meny med tematisk utgångspunkt i öns och regionens lantliga årstidsinspiration. Vackert beläget alldeles vid havet på Vens campingplats Camp Ven.
 • Turistgården – House of Ven

  Visa på karta

  Turistgården – House of Ven

  Vens äldsta värdshus beläget mitt på ön. Restaurang, hotell och pensionat. Här tolkar kockarna de skandinaviska klassikerna med ett modernt och uppdaterat uttryck. Härlig miljö och en fantastiskt trevlig uteservering.
 • Visa på karta

  Rökeriet Kyrkbacken

  Nyfångad och nyrökt fisk från eget rökeri med servering direkt invid hamnkajen. Bröd, sallader, fullständiga rättigheter.
 • Visa på karta

  Restaurang Ella

  Nyfångad fisk och skaldjur och andra ekologiska eller KRAV-odlade råvaror kombinerat med ett fantastiskt läge och de bästa vinerna. Upptagen i White Guide.
 • Pumpans Café & Restaurang

  Visa på karta

  Pumpans Café & Restaurang

  Vegetarisk mat av ekologiska råvaror, kaffe från eget rosteri och gudomligt god äppeljuice. Bröd och bakverk bakas på mjöl från egen stenkvarn. Mitt på Ven under Tunagårdens lummiga träd.
 • Kiosken i Kyrkbacken

  Visa på karta

  Kiosken i Kyrkbacken

  Kiosken som till synes verkar ha precis allt. Glass, godis, mat, livsmedel, souvenirer, cykeluthyrning m.m. En riktig institution på Ven som kan livnära dig en hel dag nere i Kyrkbacken.
 • Hvens Glassfabrik

  Visa på karta

  Hvens Glassfabrik

  I kiosken i Bäckviken, det första som möter en när man går av båten, serveras Ventillverkad glass från den lilla fabriken 200m bort. All glass är gjord på ekologisk grädde. Börja och avsluta ditt besök på Ven med en glasstrut i handen!
 • Bread on Wine

  Visa på karta

  Bread on Wine

  Bageri, cafe, tapasrestaurang och vinbar på ett fantastiskt läge vid Kyrkbackens hamn. Här står råvarorna i centrum genom ekologiska metoder och egna odlingar.
 • Café Tycho Brahe

  Visa på karta

  Café Tycho Brahe

  Lunch och fika i kulturhistorisk miljö på Tycho Brahe-minnena. Här serveras matiga pajer med sallad, pastasallader, soppor, varmrökt lax och smaskiga smörgåsar och baguetter. Barnen äter från menyn till halva priset.

Evenemangskalender

Vill du lägga in ett evenemang? Klicka här

  Nyinvigning Tycho Brahe-museet

  11 maj

  Tycho Brahe-museet skildrar en av Skandinaviens viktigaste gestalter inom vetenskapen, den skånsk/danske adelsmannen Tycho Brahe. I år invigs en helt ny utställning i lokalerna i den före detta Allhelgonakyrkan på Ven.

  Foto: Landskrona Fritid & Kulturförvaltningen

  Extern länk med mer info

 • maj
  Nyinvigning Tycho Brahe-museet
  11 maj Tycho Brahe-museet
 • Vens Konstrunda

  30 maj - 2 juni

  Varje år vid Kristi Himmelsfärdshelgen går Vens Konstrunda av stapeln. Ett mycket välbesökt arrangemang som nästan alltid bjuder på bra väder och en underbar försmak av sommaren.

  Arrangeras av Vens Kulturförening.

  Extern länk med mer info

 • maj
  Vens Konstrunda
  30 maj - 2 juni På hela Ven
 • Midsommarfirande

  21 juni

  Traditionellt Midsommarfirande på Vens hembygdsgård. Mer information kommer.

 • juni
  Midsommarfirande
  21 juni Nämndemansgården
 • Vens Trädgårdsrunda

  30 juni

  På Hvens trädgårdsrunda tar man sig runt på cykel eller till fots. Och får på så vis se lite mer av vår pärla.
  Känna dofter och komma nära naturen och det är alltid bara ett stenkast till vattnet om man vill ta sig ett svalkande dopp. Det finns gott om ställen att inmundiga läckerheter om hungern sätter in. Om man valt att ta med sig egen matsäck, kan man säkert hitta någon plats för det också.

  Extern länk med mer info

 • juni
  Vens Trädgårdsrunda
  30 juni På hela Ven
 • Madamilen / MoveEat

  7 september

  MovEat är en unik mötesplats för matälskare runtom i världen som vill samlas kring mat och dela härliga upplevelser. Utifrån vår matpassion och lokala kännedom har vi valt ut tio stopp till dig. Härliga nedslag hos lokala mathjältar som driver och skapar smakladdade världar som till exempel hemgjord glass, nyrostat kaffe, lokala ostar, moderna viner och andra goda äventyr. På varje stopp får du en smakbit som ger dig bra känsla för stället.

  Extern länk med mer info

 • september
  Madamilen / MoveEat
  7 september På hela Ven

Vår poster Strandfynd 50x70cm är en del av vår berättelse om Ven

Beställ Strandfynd

Följ Upplev Ven på Instagram