Karta över restauranger på Ven

Du kan också se bilder och beskrivningar på alla restauranger under kartan.

Restauranger, caféer och kiosker på Ven

 • Spirit of Hven Backafallsbyn

  Visa på karta

  Spirit of Hven Backafallsbyn

  Högklassig restaurang och whiskybar med eget destilleri. Flertal olika kombinationserbjudanden med mat och boende i 4-stjärniga hotellenheter.
 • Visa på karta

  Handlarn Sankt Ibb

  Vens enda livsmedelsaffär och lanthandel, vanligtvis bara kallad ”affären”. Alltid Ven trogen och öppet året om. System-, apoteks- och spelombud.
 • Turistgården – House of Ven

  Visa på karta

  Turistgården – House of Ven

  Vens äldsta värdshus beläget mitt på ön. Restaurang, hotell och pensionat. Här tolkar kockarna de skandinaviska klassikerna med ett modernt och uppdaterat uttryck. Härlig miljö och en fantastiskt trevlig uteservering.
 • Visa på karta

  Rökeriet Kyrkbacken

  Nyfångad och nyrökt fisk från eget rökeri med servering direkt invid hamnkajen. Bröd, sallader, fullständiga rättigheter.
 • Visa på karta

  Restaurang Ella

  Nyfångad fisk och skaldjur och andra ekologiska eller KRAV-odlade råvaror kombinerat med ett fantastiskt läge och de bästa vinerna. Upptagen i White Guide.
 • Pumpans Café & Restaurang

  Visa på karta

  Pumpans Café & Restaurang

  Vegetarisk mat av ekologiska råvaror, kaffe från eget rosteri och gudomligt god äppeljuice. Bröd och bakverk bakas på mjöl från egen stenkvarn. Mitt på Ven under Tunagårdens lummiga träd.
 • Kiosken i Kyrkbacken

  Visa på karta

  Kiosken i Kyrkbacken

  Kiosken som till synes verkar ha precis allt. Glass, godis, mat, livsmedel, souvenirer, cykeluthyrning m.m. En riktig institution på Ven som kan livnära dig en hel dag nere i Kyrkbacken.
 • Hvens Glassfabrik

  Visa på karta

  Hvens Glassfabrik

  I kiosken i Bäckviken, det första som möter en när man går av båten, serveras Ventillverkad glass från den lilla fabriken 200m bort. All glass är gjord på ekologisk grädde. Börja och avsluta ditt besök på Ven med en glasstrut i handen!
 • Bread on Wine

  Visa på karta

  Bread on Wine

  Bageri, cafe, tapasrestaurang och vinbar på ett fantastiskt läge vid Kyrkbackens hamn. Här står råvarorna i centrum genom ekologiska metoder och egna odlingar.
 • Café Tycho Brahe

  Visa på karta

  Café Tycho Brahe

  Lunch och fika i kulturhistorisk miljö på Tycho Brahe-minnena. Här serveras matiga pajer med sallad, pastasallader, soppor, varmrökt lax och smaskiga smörgåsar och baguetter. Barnen äter från menyn till halva priset.

Evenemangskalender

Vill du lägga in ett evenemang? Klicka här

  Midsommarfirande

  21 juni

  Traditionellt Midsommarfirande på Vens hembygdsgård. Mer information kommer.

 • juni
  Midsommarfirande
  21 juni Nämndemansgården
 • Hvendagar – Gesualdo & Friends – Ensemble Hven

  25 juni

  Konserten börjar kl 18. Fri entré. Ensemble Hven består denna konsert av åtta sångare och en orgelcontinuo. Programmet är baserat på italiensk renässans och tidig barock, med både madrigaler och motetter av Gesualdo, Domenico Scarlatti, Monteverdi och Cavalli. Venedig och Neapel är centrum för detta program med sina musikskolor. Samma historiska tid, samma land men olika städer och mycket annorlunda musik vilket visar hur unikt och varierat Italien är.

  Extern länk med mer info

 • juni
  Hvendagar – Gesualdo & Friends – Ensemble Hven
  25 juni Prästgården Ven
 • Hvendagar – Christian IV:s hov – tenor och luta

  27 juni

  Konserten börjar kl 18.00. Fri entré. Johan Linderoth, tenor och Dohyo Sol, luta framför hovmusik från Christian IV. Det är i huvudsak korta kompositioner, sekulär musik som brukade spelas under fester, eftermiddagsmöten eller andra offentliga tillfällen. Trots en återhållsam klang kan texten innehålla retoriska figurer som ger ett djup och dramatiskt tonspråk.

  Extern länk med mer info

 • juni
  Hvendagar – Christian IV:s hov – tenor och luta
  27 juni Prästgården Ven
 • Hvendagar – Borrowed, not stolen – Woodpeckers blockflöjtskvartett

  2 juli

  Konserten börjar kl 18. Fri entré. Trots blockflöjtens popularitet under högbarocken finns det överraskande få originalverk för blockflöjtsensembler. Att presentera ett program från den här perioden för fyra blockflöjter ger utmaningar, men ger också mycket frihet. Vi kan låna några av våra favoritverk, i hopp om att spelarna på de avsedda instrumenten inte blir förorättade!

  Extern länk med mer info

 • juli
  Hvendagar – Borrowed, not stolen – Woodpeckers blockflöjtskvartett
  2 juli Prästgården Ven
 • Musik i sommarkväll med Molly Apel

  3 juli

  Kl. 18:30 Molly Apel är sångerska och låtskrivare född och uppvuxen i Landskrona. Egenskrivet material blandas med särskilt utvalda covers och framförs på gitarr eller ukulele, på engelska eller skånska. Texten och en närhet till lyssnaren är det som står i fokus och denna kväll bjuds det på en musikalisk studie i självreflektion. Fri entré

  Extern länk med mer info

 • juli
  Musik i sommarkväll med Molly Apel
  3 juli S:t Ibbs kyrka
 • Musik i sommarkväll – Månen, vattnet och musiken

  10 juli

  Kl. 18:30. Kristin Freidlitz är en klassisk violinist utbildad i Göteborg. Till vardags spelar hon i Laia arkestra, en innovativ orientalisk jazzensemble och jobbar även som instrumentallärare. Kvällens konsert blandar musik från olika genrer allt kretsande kring hur månen och naturen avspeglas i klingande form. Fri entré

  Extern länk med mer info

 • juli
  Musik i sommarkväll – Månen, vattnet och musiken
  10 juli S:t Ibbs kyrka
 • Venfestivalen

  13 juli

  Venfestivalen är en musikfestival på Ven 13:e juli – är gratis för besökare och arrangerad ac Ökända Kulturförening i samarbete med Studieförbundet Sensus och med stöd från Leader, Svensk Live, Region Skåne och Landskrona Stad. Uppträder gör: Boys Like Me Sole & Vincent Ossler Ellen Benediktson John Död Fria Radikaler Konstutställning av barnen från Uranienborg skolan på Ven. Workshop med marin biolog från Leader projektet om Öresunds unika marina liv och fiskeri.

  Extern länk med mer info

 • juli
  Venfestivalen
  13 juli Bäckviken
 • Musik i sommarkväll – Trygg kan jag vandra

  17 juli

  Kl. 18:30. Musik från barock till nutid med utgångspunkt i psaltarpsalm 23 om den gode herden. Tina Bergholm, sopran och Fredrik Albertsson, orgel och piano. Fri entré.

  Extern länk med mer info

 • juli
  Musik i sommarkväll – Trygg kan jag vandra
  17 juli S:t Ibbs kyrka

Vår poster Strandfynd 50x70cm är en del av vår berättelse om Ven

Beställ Strandfynd

Följ @the.island.of.ven på Instagram