HemAtt göra, se och besöka på Ven i Öresund

Karta över besökmål, butiker och aktiviteter på Ven

Du kan också se bilder och beskrivningar på alla besöksmål under kartan.

Konst, kultur, butiker och nöjen på Ven

 • Visa på karta

  Handlarn Sankt Ibb

  Vens enda livsmedelsaffär och lanthandel, vanligtvis bara kallad ”affären”. Alltid Ven trogen och öppet året om. System-, apoteks- och spelombud.
 • Alpackaboden

  Visa på karta

  Alpackaboden

  Alpackor – dessa märkliga djur finns också på Ven. Här erbjuds trekking med de lugna och godmodiga djuren. I Alpackaboden ovanför Bäckviken hittar du av de mjukaste garner man kan tänka sig, och såklart stickat och virkat och lite annat hantverk.
 • S:t Ibbs Golfbana

  Visa på karta

  S:t Ibbs Golfbana

  Öresunds enda golfbana är en välskött och tuff 9 håls park- och seasidebana med utsikt över havet. Den ganska smala fairwayen kantas på våren av blommande körsbärs- och äppelträd och lockar på höstkanten med mogen frukt. En härlig golfbana och ett trevlig klubbhus med cafe och restaurang.
 • Paviljong 1916

  Visa på karta

  Paviljong 1916

  Butik för själ och hjärta! Här hittar du kläder, läckra accessoarer, presenter till gammal och ung, pelargoner och andra blommor för din sommarträdgård. En liten härlig butik invid färjeläget i Bäckviken.
 • Visa på karta

  Malin Ljung

  Guldsmeden och konstnären Malin Ljung har sin butik och verkstad på Ven där hon också hittar inspiration för sina smycken. Centralt mitt i Tuna By.
 • Anis Galleri

  Visa på karta

  Anis Galleri

  I Anis galleri kan man köpa unikt glas tillverkat och bränt i galleriets egna ugn. Här finns även måleri i akvarell och akryl, gjort i olika tekniker. Konstkort med venmotiv.
 • Ninna Mandin Silver

  Visa på karta

  Ninna Mandin Silver

  Ninna Mandin är silversmed och designer med ateljé och butik på Ven. Uttrycket i Ninnas smycken är lekfullt och organiskt, ofta med oväntade former och symboler. Smyckena är tillverkade i 925 silver. Ninna Mandin Silver finns i det vita huset med gröna fönster i Bäckviken, precis intill färjeläget!
 • Cassiopeia Trädgårdsgalleri

  Visa på karta

  Cassiopeia Trädgårdsgalleri

  Trädgårdsgalleri med sköna ting till glädje och nytta. Keramik från Ven i ett gammalt växthus som doftar av både fikon och tjärsnöre. Beläget på Landsvägen invid mataffären.
 • Visa på karta

  Konstnärsgården Marielund

  Välkommen till konstnären Céleste och hennes gård Marielund på Ven. Gammal bondgård som numera inhyser ett större konstgalleri. Här ställer Céleste ut sin konst. Trädgård med skulpturpark, kaffestuga, målerikurser och rum för resande.
 • Tunaboden & Hvens Vävstuga

  Visa på karta

  Tunaboden & Hvens Vävstuga

  Tunaboden är en levande verkstad där Karen Alm antingen tillverkar Malvalampetter eller sitter och syr. Här finns olika textila hantverk, trasmattor, väskor, förkläde och Malvalampetter till försäljning.
 • S:t Ibbs kyrka

  Visa på karta

  S:t Ibbs kyrka

  Landets vackrast belägna kyrka? När man står på backafallen vid kyrkomuren tänker man i alla fall att det är så. Sankt Ibb:s gamla kyrka från 1200-talet ligger fantastiskt vackert högst upp ovanför Kyrkbacken med en vidunderlig utsikt över sundet. Denna kyrka är den enda av Vens två kyrkor som är i bruk. I kyrkan finns bl.a. Tycho Brahes kyrkbänk och en altartavla målad av Tycho Brahes hovmålare, Tobias Gemperlin. Se även Få svindel vid Sankt Ibbs kyrka
 • Nämndemansgården

  Visa på karta

  Nämndemansgården

  Nämndemansgården eller Karhojagården som den tidigare kallades har anor från sent 1700-tal. Gården har vårdats och utvecklats under fem generationer och var bebodd fram till 1991. Gården är idag hembygdsmuseum som drivs av Hvens hembygdsförening. Under sommaren har gården temautställningar om Vens historia. Kaffe, saft och bullar finns för billig peng.
 • Vens Kulturhus

  Visa på karta

  Vens Kulturhus

  Hvens Kulturförenings egna kulturhus i Frälsningsarméns gamla byggnad från 1891. Utställningar, föredrag, musikarrangemang och andra aktiviteter vår till sommar. Samlingsutställning under Vens Konstrunda. I Tuna By invid svängen mot Kyrkbacken.
 • Tycho Brahe-museet

  Visa på karta

  Tycho Brahe-museet

  Ett fantastiskt museeum och trädgård om en av vetenskapshistoriens giganter, den skånsk/danske Venbon och astronomen Tycho Brahe. Inrymd i Allholgenakyrkan mitt på ön. Foto: Tycho Brahe-museet, Ven.

Vår poster Strandfynd 50x70cm är en del av vår berättelse om Ven

Beställ Strandfynd

Följ @the.island.of.ven på Instagram