Karta över besökmål, butiker och aktiviteter på Ven

Du kan också se bilder och beskrivningar på alla besöksmål under kartan.

Konst, kultur, butiker och nöjen på Ven

 • Visa på karta

  Handlarn Sankt Ibb

  Vens enda livsmedelsaffär och lanthandel, vanligtvis bara kallad ”affären”. Alltid Ven trogen och öppet året om. System-, apoteks- och spelombud.
 • Alpackaboden

  Visa på karta

  Alpackaboden

  Alpackor – dessa märkliga djur finns också på Ven. Här erbjuds trekking med de lugna och godmodiga djuren. I Alpackaboden ovanför Bäckviken hittar du av de mjukaste garner man kan tänka sig, och såklart stickat och virkat och lite annat hantverk.
 • Paviljong 1916

  Visa på karta

  Paviljong 1916

  Butik för själ och hjärta! Här hittar du kläder, läckra accessoarer, presenter till gammal och ung, pelargoner och andra blommor för din sommarträdgård. En liten härlig butik invid färjeläget i Bäckviken.
 • Visa på karta

  Malin Ljung

  Guldsmeden och konstnären Malin Ljung har sin butik och verkstad på Ven där hon också hittar inspiration för sina smycken. Centralt mitt i Tuna By.
 • Anis Galleri

  Visa på karta

  Anis Galleri

  I Anis galleri kan man köpa unikt glas tillverkat och bränt i galleriets egna ugn. Här finns även måleri i akvarell och akryl, gjort i olika tekniker. Konstkort med venmotiv.
 • Ninna Mandin Silver

  Visa på karta

  Ninna Mandin Silver

  Ninna Mandin är silversmed och designer med ateljé och butik på Ven. Uttrycket i Ninnas smycken är lekfullt och organiskt, ofta med oväntade former och symboler. Smyckena är tillverkade i 925 silver. Ninna Mandin Silver finns i det vita huset med gröna fönster i Bäckviken, precis intill färjeläget!
 • Cassiopeia Trädgårdsgalleri

  Visa på karta

  Cassiopeia Trädgårdsgalleri

  Trädgårdsgalleri med sköna ting till glädje och nytta. Keramik från Ven i ett gammalt växthus som doftar av både fikon och tjärsnöre. Beläget på Landsvägen invid mataffären.
 • Visa på karta

  Konstnärsgården Marielund

  Välkommen till konstnären Céleste och hennes gård Marielund på Ven. Gammal bondgård som numera inhyser ett större konstgalleri. Här ställer Céleste ut sin konst. Trädgård med skulpturpark, kaffestuga, målerikurser och rum för resande.
 • Tunaboden & Hvens Vävstuga

  Visa på karta

  Tunaboden & Hvens Vävstuga

  Tunaboden är en levande verkstad där Karen Alm antingen tillverkar Malvalampetter eller sitter och syr. Här finns olika textila hantverk, trasmattor, väskor, förkläde och Malvalampetter till försäljning.
 • S:t Ibbs kyrka

  Visa på karta

  S:t Ibbs kyrka

  Landets vackrast belägna kyrka? När man står på backafallen vid kyrkomuren tänker man i alla fall att det är så. Sankt Ibb:s gamla kyrka från 1200-talet ligger fantastiskt vackert högst upp ovanför Kyrkbacken med en vidunderlig utsikt över sundet. Denna kyrka är den enda av Vens två kyrkor som är i bruk. I kyrkan finns bl.a. Tycho Brahes kyrkbänk och en altartavla målad av Tycho Brahes hovmålare, Tobias Gemperlin. Se även Få svindel vid Sankt Ibbs kyrka
 • Nämndemansgården

  Visa på karta

  Nämndemansgården

  Nämndemansgården eller Karhojagården som den tidigare kallades har anor från sent 1700-tal. Gården har vårdats och utvecklats under fem generationer och var bebodd fram till 1991. Gården är idag hembygdsmuseum som drivs av Hvens hembygdsförening. Under sommaren har gården temautställningar om Vens historia. Kaffe, saft och bullar finns för billig peng.
 • Vens Kulturhus

  Visa på karta

  Vens Kulturhus

  Hvens Kulturförenings egna kulturhus i Frälsningsarméns gamla byggnad från 1891. Utställningar, föredrag, musikarrangemang och andra aktiviteter vår till sommar. Samlingsutställning under Vens Konstrunda. I Tuna By invid svängen mot Kyrkbacken.
 • Tycho Brahe-museet

  Visa på karta

  Tycho Brahe-museet

  Ett fantastiskt museeum och trädgård om en av vetenskapshistoriens giganter, den skånsk/danske Venbon och astronomen Tycho Brahe. Inrymd i Allholgenakyrkan mitt på ön. Foto: Tycho Brahe-museet, Ven.

Evenemangskalender

Vill du lägga in ett evenemang? Klicka här

  Nyinvigning Tycho Brahe-museet

  11 maj

  Tycho Brahe-museet skildrar en av Skandinaviens viktigaste gestalter inom vetenskapen, den skånsk/danske adelsmannen Tycho Brahe. I år invigs en helt ny utställning i lokalerna i den före detta Allhelgonakyrkan på Ven.

  Foto: Landskrona Fritid & Kulturförvaltningen

  Extern länk med mer info

 • maj
  Nyinvigning Tycho Brahe-museet
  11 maj Tycho Brahe-museet
 • Vens Konstrunda

  30 maj - 2 juni

  Varje år vid Kristi Himmelsfärdshelgen går Vens Konstrunda av stapeln. Ett mycket välbesökt arrangemang som nästan alltid bjuder på bra väder och en underbar försmak av sommaren.

  Arrangeras av Vens Kulturförening.

  Extern länk med mer info

 • maj
  Vens Konstrunda
  30 maj - 2 juni På hela Ven
 • Midsommarfirande

  21 juni

  Traditionellt Midsommarfirande på Vens hembygdsgård. Mer information kommer.

 • juni
  Midsommarfirande
  21 juni Nämndemansgården
 • Vens Trädgårdsrunda

  30 juni

  På Hvens trädgårdsrunda tar man sig runt på cykel eller till fots. Och får på så vis se lite mer av vår pärla.
  Känna dofter och komma nära naturen och det är alltid bara ett stenkast till vattnet om man vill ta sig ett svalkande dopp. Det finns gott om ställen att inmundiga läckerheter om hungern sätter in. Om man valt att ta med sig egen matsäck, kan man säkert hitta någon plats för det också.

  Extern länk med mer info

 • juni
  Vens Trädgårdsrunda
  30 juni På hela Ven
 • Madamilen / MoveEat

  7 september

  MovEat är en unik mötesplats för matälskare runtom i världen som vill samlas kring mat och dela härliga upplevelser. Utifrån vår matpassion och lokala kännedom har vi valt ut tio stopp till dig. Härliga nedslag hos lokala mathjältar som driver och skapar smakladdade världar som till exempel hemgjord glass, nyrostat kaffe, lokala ostar, moderna viner och andra goda äventyr. På varje stopp får du en smakbit som ger dig bra känsla för stället.

  Extern länk med mer info

 • september
  Madamilen / MoveEat
  7 september På hela Ven

Vår poster Strandfynd 50x70cm är en del av vår berättelse om Ven

Beställ Strandfynd

Följ Upplev Ven på Instagram