Karta över besökmål, butiker och aktiviteter på Ven

Du kan också se bilder och beskrivningar på alla besöksmål under kartan.

Konst, kultur, butiker och nöjen på Ven

 • Visa på karta

  Handlarn Sankt Ibb

  Vens enda livsmedelsaffär och lanthandel, vanligtvis bara kallad ”affären”. Alltid Ven trogen och öppet året om. System-, apoteks- och spelombud.
 • Alpackaboden

  Visa på karta

  Alpackaboden

  Alpackor – dessa märkliga djur finns också på Ven. Här erbjuds trekking med de lugna och godmodiga djuren. I Alpackaboden ovanför Bäckviken hittar du av de mjukaste garner man kan tänka sig, och såklart stickat och virkat och lite annat hantverk.
 • S:t Ibbs Golfbana

  Visa på karta

  S:t Ibbs Golfbana

  Öresunds enda golfbana är en välskött och tuff 9 håls park- och seasidebana med utsikt över havet. Den ganska smala fairwayen kantas på våren av blommande körsbärs- och äppelträd och lockar på höstkanten med mogen frukt. En härlig golfbana och ett trevlig klubbhus med cafe och restaurang.
 • Paviljong 1916

  Visa på karta

  Paviljong 1916

  Butik för själ och hjärta! Här hittar du kläder, läckra accessoarer, presenter till gammal och ung, pelargoner och andra blommor för din sommarträdgård. En liten härlig butik invid färjeläget i Bäckviken.
 • Visa på karta

  Malin Ljung

  Guldsmeden och konstnären Malin Ljung har sin butik och verkstad på Ven där hon också hittar inspiration för sina smycken. Centralt mitt i Tuna By.
 • Anis Galleri

  Visa på karta

  Anis Galleri

  I Anis galleri kan man köpa unikt glas tillverkat och bränt i galleriets egna ugn. Här finns även måleri i akvarell och akryl, gjort i olika tekniker. Konstkort med venmotiv.
 • Ninna Mandin Silver

  Visa på karta

  Ninna Mandin Silver

  Ninna Mandin är silversmed och designer med ateljé och butik på Ven. Uttrycket i Ninnas smycken är lekfullt och organiskt, ofta med oväntade former och symboler. Smyckena är tillverkade i 925 silver. Ninna Mandin Silver finns i det vita huset med gröna fönster i Bäckviken, precis intill färjeläget!
 • Cassiopeia Trädgårdsgalleri

  Visa på karta

  Cassiopeia Trädgårdsgalleri

  Trädgårdsgalleri med sköna ting till glädje och nytta. Keramik från Ven i ett gammalt växthus som doftar av både fikon och tjärsnöre. Beläget på Landsvägen invid mataffären.
 • Visa på karta

  Konstnärsgården Marielund

  Välkommen till konstnären Céleste och hennes gård Marielund på Ven. Gammal bondgård som numera inhyser ett större konstgalleri. Här ställer Céleste ut sin konst. Trädgård med skulpturpark, kaffestuga, målerikurser och rum för resande.
 • Tunaboden & Hvens Vävstuga

  Visa på karta

  Tunaboden & Hvens Vävstuga

  Tunaboden är en levande verkstad där Karen Alm antingen tillverkar Malvalampetter eller sitter och syr. Här finns olika textila hantverk, trasmattor, väskor, förkläde och Malvalampetter till försäljning.
 • S:t Ibbs kyrka

  Visa på karta

  S:t Ibbs kyrka

  Landets vackrast belägna kyrka? När man står på backafallen vid kyrkomuren tänker man i alla fall att det är så. Sankt Ibb:s gamla kyrka från 1200-talet ligger fantastiskt vackert högst upp ovanför Kyrkbacken med en vidunderlig utsikt över sundet. Denna kyrka är den enda av Vens två kyrkor som är i bruk. I kyrkan finns bl.a. Tycho Brahes kyrkbänk och en altartavla målad av Tycho Brahes hovmålare, Tobias Gemperlin. Se även Få svindel vid Sankt Ibbs kyrka
 • Nämndemansgården

  Visa på karta

  Nämndemansgården

  Nämndemansgården eller Karhojagården som den tidigare kallades har anor från sent 1700-tal. Gården har vårdats och utvecklats under fem generationer och var bebodd fram till 1991. Gården är idag hembygdsmuseum som drivs av Hvens hembygdsförening. Under sommaren har gården temautställningar om Vens historia. Kaffe, saft och bullar finns för billig peng.
 • Vens Kulturhus

  Visa på karta

  Vens Kulturhus

  Hvens Kulturförenings egna kulturhus i Frälsningsarméns gamla byggnad från 1891. Utställningar, föredrag, musikarrangemang och andra aktiviteter vår till sommar. Samlingsutställning under Vens Konstrunda. I Tuna By invid svängen mot Kyrkbacken.
 • Tycho Brahe-museet

  Visa på karta

  Tycho Brahe-museet

  Ett fantastiskt museeum och trädgård om en av vetenskapshistoriens giganter, den skånsk/danske Venbon och astronomen Tycho Brahe. Inrymd i Allholgenakyrkan mitt på ön. Foto: Tycho Brahe-museet, Ven.

Evenemangskalender

Vill du lägga in ett evenemang? Klicka här

  Midsommarfirande

  21 juni

  Traditionellt Midsommarfirande på Vens hembygdsgård. Mer information kommer.

 • juni
  Midsommarfirande
  21 juni Nämndemansgården
 • Hvendagar – Gesualdo & Friends – Ensemble Hven

  25 juni

  Konserten börjar kl 18. Fri entré. Ensemble Hven består denna konsert av åtta sångare och en orgelcontinuo. Programmet är baserat på italiensk renässans och tidig barock, med både madrigaler och motetter av Gesualdo, Domenico Scarlatti, Monteverdi och Cavalli. Venedig och Neapel är centrum för detta program med sina musikskolor. Samma historiska tid, samma land men olika städer och mycket annorlunda musik vilket visar hur unikt och varierat Italien är.

  Extern länk med mer info

 • juni
  Hvendagar – Gesualdo & Friends – Ensemble Hven
  25 juni Prästgården Ven
 • Hvendagar – Christian IV:s hov – tenor och luta

  27 juni

  Konserten börjar kl 18.00. Fri entré. Johan Linderoth, tenor och Dohyo Sol, luta framför hovmusik från Christian IV. Det är i huvudsak korta kompositioner, sekulär musik som brukade spelas under fester, eftermiddagsmöten eller andra offentliga tillfällen. Trots en återhållsam klang kan texten innehålla retoriska figurer som ger ett djup och dramatiskt tonspråk.

  Extern länk med mer info

 • juni
  Hvendagar – Christian IV:s hov – tenor och luta
  27 juni Prästgården Ven
 • Hvendagar – Borrowed, not stolen – Woodpeckers blockflöjtskvartett

  2 juli

  Konserten börjar kl 18. Fri entré. Trots blockflöjtens popularitet under högbarocken finns det överraskande få originalverk för blockflöjtsensembler. Att presentera ett program från den här perioden för fyra blockflöjter ger utmaningar, men ger också mycket frihet. Vi kan låna några av våra favoritverk, i hopp om att spelarna på de avsedda instrumenten inte blir förorättade!

  Extern länk med mer info

 • juli
  Hvendagar – Borrowed, not stolen – Woodpeckers blockflöjtskvartett
  2 juli Prästgården Ven
 • Musik i sommarkväll med Molly Apel

  3 juli

  Kl. 18:30 Molly Apel är sångerska och låtskrivare född och uppvuxen i Landskrona. Egenskrivet material blandas med särskilt utvalda covers och framförs på gitarr eller ukulele, på engelska eller skånska. Texten och en närhet till lyssnaren är det som står i fokus och denna kväll bjuds det på en musikalisk studie i självreflektion. Fri entré

  Extern länk med mer info

 • juli
  Musik i sommarkväll med Molly Apel
  3 juli S:t Ibbs kyrka
 • Musik i sommarkväll – Månen, vattnet och musiken

  10 juli

  Kl. 18:30. Kristin Freidlitz är en klassisk violinist utbildad i Göteborg. Till vardags spelar hon i Laia arkestra, en innovativ orientalisk jazzensemble och jobbar även som instrumentallärare. Kvällens konsert blandar musik från olika genrer allt kretsande kring hur månen och naturen avspeglas i klingande form. Fri entré

  Extern länk med mer info

 • juli
  Musik i sommarkväll – Månen, vattnet och musiken
  10 juli S:t Ibbs kyrka
 • Venfestivalen

  13 juli

  Venfestivalen är en musikfestival på Ven 13:e juli – är gratis för besökare och arrangerad ac Ökända Kulturförening i samarbete med Studieförbundet Sensus och med stöd från Leader, Svensk Live, Region Skåne och Landskrona Stad. Uppträder gör: Boys Like Me Sole & Vincent Ossler Ellen Benediktson John Död Fria Radikaler Konstutställning av barnen från Uranienborg skolan på Ven. Workshop med marin biolog från Leader projektet om Öresunds unika marina liv och fiskeri.

  Extern länk med mer info

 • juli
  Venfestivalen
  13 juli Bäckviken
 • Musik i sommarkväll – Trygg kan jag vandra

  17 juli

  Kl. 18:30. Musik från barock till nutid med utgångspunkt i psaltarpsalm 23 om den gode herden. Tina Bergholm, sopran och Fredrik Albertsson, orgel och piano. Fri entré.

  Extern länk med mer info

 • juli
  Musik i sommarkväll – Trygg kan jag vandra
  17 juli S:t Ibbs kyrka

Vår poster Strandfynd 50x70cm är en del av vår berättelse om Ven

Beställ Strandfynd

Följ @the.island.of.ven på Instagram