HemUpplevelserLär dig allt om ädla drycker

På Ven växer grödor som blir till whisky, gin och vodka i öns egna destilleri, Spirit of Hven. Här kan du lära dig allt om dessa ädla drycker.

Ovanför Norreborgs hamn på den norra delen av Ven ligger det familjeägda Spirit of Hven. Här erbjuds en doft- och smakupplevelse som folk reser från hela världen för att få ta del av.

Om du vill ha hela upplevelsen och verkligen skämma bort dina sinnen är en provning att rekommendera. Då får du tillsammans med andra förväntansfulla gäster prova de unika dryckerna tillsammans med smaktillbehör som förhöjer intrycken ytterligare. Ven är idag känt för sin whisky, men här produceras också gin, vodka och andra säsongsbaserade spritdrycker. Om du vill ha hela upplevelsen och verkligen skämma bort dina sinnen är en provning att rekommendera. Då får du tillsammans med andra förväntansfulla gäster prova de unika dryckerna tillsammans med smaktillbehör som förhöjer intrycken ytterligare.

Väl här kan du också ta chansen att gå med på en guidad rundvandring i självaste destilleriet, bland fat och flaskor, korn och kryddor, och lära dig hemligheterna bakom de prisbelönta dryckerna. Får du dessutom en pratstund med ägaren Henric Molin är din upplevelse komplett.

Lägg till upplevelse på Min Venkarta

Följ the.island.of.ven på Instagram