HemUpplevelserUpplev Ven på cykel!

Att cykla är frihet och att cykla på Ven är ännu bättre. Dessutom är det en äkta skånsk klassiker som många vill återuppleva år efter år efter år.

De rapsgula cyklarna man hyr precis ovanför färjeläget har med åren blivit något av ett signum för Ven. Det finns anledningar till varför Ven har blivit en så omåttligt populär plats att cykla på. Till att börja med är storleken på ön precis lagom för att ta sig fram på cykel med. Men framför allt är det själva cyklingen i sig, den lagom backiga färden längs slänter med vind i håret, och utmed stigarna vid backafallen och de svindlande utsikterna mot sundet. Med cykel kommer man fram och man kommer nära – lämna alltså för guds skulle bilen på fastlandet!

Ven är en backig ö och det är inte helt utan ansträngning man tar sig fram. Tur då att det finns många caféer, sevärdheter och smultronställen man kan stanna vid och vila sig en stund. Men som oftast stannar man till bara för att njuta av utsikten. Är ni i par erbjuder Ven ett bra tillfälle att prova en av öns extremsporter, nämligen den att cykla tandem. Det är hälften så tungt och dubbelt så roligt och bör väl också betraktas som en slags samarbetsövning i något. Testa själva!

Cyklar hyr man på Vens Cykeluthyrning precis ovanför backen vid färjeläget i Bäckviken. Det går inte att missa. Tänk på att det kan vara värt att förboka cyklar innan ankomsten, och att det förutom vanliga cyklar och finns att hyra barncyklar och olika slags cykelkärror.

För dem som inte kan cykla men ändå vill ta sig runt och känna nästan samma frihet finns det på Ven också golfbilar att hyra. Hör med cykeluthyrningen!

Inspiration för utflykter och cykelturer hittar du under Natur och Utflykter. Ta också en titt på cykelkartan från Landskrona och Vens turistinformation.

Och du, cykla försiktigt! Ven har många branta backar och under sommaren är det många som ska samsas om vägarna.

Upplev Ven med egen guide!

Upplev Ven tar med er på en härlig tur genom öns slingrande stigar, böljande backafall, genom stränder, byar och historiska vingslag. Vi erbjuder både kortare och längre cykelturer med olika upplägg och fokus, och med eller utan mat eller fika.

Följ the.island.of.ven på Instagram