HemUpplevelserUpptäck Ven på barnens vis

Reser ni till Ven med barn? Med sin dryga milen i omkrets är Ven verkligen ett litet stort äventyr. Och att vara med och upptäcka något genom barnens ögon är det största äventyret av de alla.

Barn har en fantastisk fantasirikedom, och Ven är en fantastisk bra plats för dem att få utlopp för det. På ön finns nämligen inget tivoli eller vattenland. Men här finns backar och böljor, djur och natur, en mil strand, snåriga stigar och hemliga avkrokar, skogspartier med dammar och vattendrag, fartyg och flakmopeder och fiskesumpar och krabbor mellan klipporna och sandslott och stenslott och mycket, mycket mer.

Ven erbjuder ett utmärkt tillfälle för barn att skapa sina egna upplevelser och låta fantasin styra. Se till att ha gott om tid och uppmuntra barnen att upptäcka ön på sitt eget sätt. Det bördiga jordbruket och stränderna skänker dessutom tillfällen för barn att lära sig mycket om både människa och natur.

Ibland tar fantasin slut, till och med hos pirater och samlare och prinsessor. Då kan det vara bra att veta att det Ven faktiskt också har en helt vanlig lekplats i Tuna by. Tycho Brahe-museet med sin idéhistoriska lekpark, trädgård och vallar är inte heller så dumt. Och så finns det ju alla gamla försvarsfort vid kusterna, och hur långt kan man inte se från dem, och hur många fina stenar finns det inte nere i Möllebäck, vi hittade en som såg ut som…

Följ the.island.of.ven på Instagram