Milan Dragišić, öbo och skådespelare, har sin legendariska lilla grill- och korvkiosk invid Norreborgsvägen på Ven. Här är lätt att slå sig ned och andas ut längs färden.

Milan, för många känd från filmerna ”Äta, sova, dö” och ”Min faster i Sarajevo” som han guldbaggenominerades för, är en pratglad man med många hattar (också bokstavligen) och en kärlek för god, enkel matlagning.

Den lilla serveringen hittar du invid Norreborgsvägen i Tuna by, lite undanskymd kan man säga, och utbredd i en hemtrevlig liten trädgård med goda sittmöjligheter. Här finns ingen stress eller skramlande tallrikar. Tvärtom känns Milans kiosk ofta som något av en liten privat oas mitt på Ven där det annars kan upplevas lite jäktigt varma sommardagar.

Milan serverar korv av olika slag, ofta har han någon specialitet på gång, men också vegetariska alternativ, och kanske en liten glass till barnen. Mer komplicerat än så är det faktiskt inte, men det behöver inte heller en upplevelse vara alla gånger.

Följ skyltarna till Milan, beställ din mat, slå dig ned, titta in i loppisen som ligger i den vackra byggnaden bredvid, och andas ut här en stund innan ni fortsätter utflykten på Ven.

Följ @the.island.of.ven på Instagram